شرکت نیرو برق دیبا

مشخصات عمومی تابلوهای برق شرکت نیرو برق دیبا

 

مشخصات عمومی و مکمل تابلوهای فشار ضعیف و فشار متوسط

جهت آشنایی بیشتر با برخی از خصوصیات برجسته تابلوهای طرح ریتال (تیپ GS) نکاتی چند به اجمال بیان می شود:

  • مشخصات فنی تابلوهای طرح ریتال در یک نگاه

بدلیل دولابودن پروفیل های استراکچر اصلی و داشتن خم ها و پانچ های خاص ، استحکام بسیار بالا و شکیل بودن این نوع پانلها در مقایسه با پانلهای عادی که از استراکچر با پروفیل معمولی استفاده می شود ، بسیار حائز اهمیت است.

استفاده از فیکسچرهای ثابت ( در محورهای X،Y،Z ) با آلیاژی خاص جهت پیوند بین پروفیلهای استراکچر اصلی ، موجب دقت ، سرعت و سهولت در مونتاژ اسکلت اصلی گردیده و همچنین حمل ونقل تابلو بعد از اتمام کار را با ضریب اطمینان بسیار بالا و بسهولت امکان پذیر می سازد.

بدلیل فرم خاص پروفیلهای مذکور ، تابلوها از درجه حفاظت مناسب (از جلو، پشت و طرفین ) در برابر ورود اجسام و مایعات بداخل تابلو برخوردار می باشند.

بدلیل نوع پانچهای موجود در پروفیلها ، قابلیت حداکثر استفاده از فضای داخلی تابلو امکان پذیر می باشد.این مورد باعث صرفه جویی اقتصادی در هزینه و مواد اولیه و همچنین باعث بالا رفتن ایمنی در کارکرد اپراتورها با المانهای الکتریکی نصب شده در داخل تابلو خواهد شد.

دراین نوع تابلوها  ، توسعه در طرفین به سهولت و سرعت مناسب ، امکان پذیر می باشد.

  • مشخصات فنی عمومی تابلوهای فشار ضعیف S

   

  • درجه حفاظت *IP42 ( در صورت نرمال)
  • استاندارد                             VDE  0660-PART 500
  • رنگ آمیزی POWDER COATING-APP.80
  • اسکلت *RAL  7032
  • بدنه و دربها        *RAL  7032

*(درجه حفاظت و RAL متفاوت طبق درخواست)

  • ساختمان عمومی تابلوهای فشار ضعیف (کلیات)

 

  • اسکلت تابلوهای ایستاده (GS) با استفاده از اسکلت پروفیلی مشبک فولادی تمام پیچ و مهره ای (طرح ریتال آلمان) با ضخامت 2&1.5mm تولید میگردد.
  • کلیه قطعات بدنه و دربها بوسیله پیچ و مهره گالوانیزه به اسکلت اصلی متصل می شوند.ضخامت ورق این قسمتها در سلولهای ایستاده فشار ضعیف 2&1.5mm می باشد.
  • سیستم اتصال زمین ونول با شینه های جداگانه در قسمت پائین تابلو نصب خواهد شد.
  • فضای مناسب جهت سهولت در امر تعمیرات و تغییرات تجهیزات داخل تابلو در نظر گرفته می شود.
  • تابلوها به گونه ای طراحی میگردند که قابلیت تحمل جریانهای اتصال کوتاه محاسبه شده را دارا بوده و با مشخصات فنی و نقشه های ارسالی از طرف کارفرما سازگار باشد.

 

  • ساختمان عمومی تابلوهای فشار متوسط (کلیات)

 

  • اسکلت تابلوهای فشار متوسط از ورق 3&2.5mm و با استفاده از دستگاه خم رول فرمینگ تولید میگردد.
  • کلیه صفحات جانبی و بدنه تابلو نیز توسط پیچ و مهره به اسکلت اصلی متصل می گردد. ضخامت ورق این صفحات 5&2mm می باشد.
  • شینهای بکار برده شده بطور کلی از جنس مس با هدایت عالی می باشند.
  • جهت سیم کشی تابلوها از سیم های افشان استفاده خواهد شد و هدایت این سیم ها از طریق کانال پلاستیکی می باشد.
  • ترمینالهای مناسب برای هر سایز از نوع ریلی پیش بینی می گردد.
  • در سقف تابلو قلابهای مخصوص جهت استفاده در حمل ونقل تابلوها تعبیه میگردد.
  • در فضای داخلی درب تابلوها ، فضای مناسبی جهت قراردادن نقشه ها و مدارک مربوطه پیش بینی می گردد.
  • حداقل سطح مقطع سیمهای مصرفی مورد استفاده در مدارهای کنترل از 5mmکمتر نبوده و طبق نقشه ها شماره گذاری خواهند شد.
  • در روی تابلو از پلاکهای مشخصه جهت شناسایی تابلوها استفاده میگردد.جنس پلاکها از فیبر پلاستیکی مخصوص بوده که توسط دستگاه پانتوگراف حروف لازم بر روی آن حکاکی می شود.
  • رنگ آمیزی تابلو

 

جهت رنگ آمیزی برروی قطعات مربوط به تابلوهای ساخت این شرکت ،از عملیات رنگ پودری به روش الکترواستاتیک (powder coating) استفاده میشود و قطعات پس از گذراندن مراحل چربیگیری و فسفاته ، توسط تجهیزات پاشش پودر رنگ به طریقه الکترواستاتیک رنگ آمیزی شده و برای پخت با درجه حرارت مناسب به کوره منتقل می گردند، ضخامت بهینه از این پوشش به طور معمول 80میکرون می باشد. ضمنا” در این روش لایه آستری و رویه به کار نمی رود و تنها با یکبار پوشش به ضخامت تعریف شده دست می یابیم.

 

 

  • مارک اجناس اصلی استفاده شده

مارک اجناس بکار رفته در تابلو با توجه به درخواست کارفرما و صلاحدید کارشناسان این شرکت انتخاب می گردد.         

شرکت نیرو برق دیبا تاکنون با سازندگان معتبر خارجی و داخلی در زمینه تامین انواع تجهیزات مورد نیاز تابلوهای فشار متوسط ارتباطات مستمر و پیگیر داشته و نسبت به کیفیت و مرغوبیت تجهیزات و محصولات ساخت سازندگان مختلف آگاهی و تجربیات جامعی کسب نموده است . لذا اکثر تجهیزات مورد نیاز را از سازندگان اروپایی که تولیدات آنها مطابق استانداردهای بین المللی میباشد تامین مینماید .

یاد آوری :لازم به یاد آوری است که تغییر برند تجهیزات با اعمال نظر کارفرما و مطابق آن نیز امکان پذیر میباشد.

 

  • نوارآببندی:

نوار آببندی استفاده شده در تابلوهای طرح ریتال شرکت نیرو برق دیبا از نوع پلی اروتان خود چسب بوده که در مقایسه با نوع تزریقی ، خود چسب بودن آن یک مزیت محسوب می شود ، به این گونه که ماده ای به عنوان ماده چسبنده پایه محلول در یک حلال آلی فرار که در زمان شکل گیری پلی اروتان گرم حالت پیوستگی کامل با مولکولهای پلی اروتان را ایجاد کرده و از طرف دیگر بعد از جایگزاری در محل مورد نظر( روی درب یا بدنه تابلو) حلال آلی فرار به سرعت تبخیر شده و عمل چسبندگی به صورت ناقص و نا پایدار انجام می گیرد اما در نوع تزریق مستقیم پلی اروتان ماده چسبنده ای وجود ندارد و عمل چسبندگی به صورت ناقص و ناپایدار انجام می گیرد ضمنا” پلی اروتان استفاده شده به این صورت علاوه بر قابلیت ارتجاعی بسیار بالا دارای پایداری و طول عمر فراتر از استانداردهای جهانی است.

  • نام گذاری و علائم مشخصه در تابلو:

برای شناسایی قطعات بکاررفته در داخل تابلوها،تمامی تجهیزات از قبیل کلیدها، رله ها وغیره با برچسبهای علائم استاندارد و مطابق با نقشه ها نامگذاری خواهند شد.شمشها، ترمینالها و سیمها نیز دارای علائم یا شماره های شناسایی خواهند بود.

 

 

 

 

 

  • تست و نظارت:

هر یک از واحدهای تولیدی این شرکت(فلز کاری ،نقاشی ،مونتاژ و سیم کشی) در زمینه تست و کنترل کیفیت بطور مستقل عمل نموده و پس از آن فرایند را جهت ادامه عملیات به واحد بعدی واگذار مینماید.در انتها محصول تولید شده توسط واحد کنترل کیفیت مورد بازرسی نهائی شده و پس از تایید آماده تحویل میگردد. در ضمن نمایندگان فنی کارفرما می توانند با هماهنگی قبلی از تمامی مراحل ساخت بازدید نموده و برای تست نهائی در محل کارخانه از آنان دعوت به عمل خواهد آمد.

  • بسته بندی تابلوها:

تابلوها پس از ساخت و تست نهائی در محل کارخانه برای حمل به محل مورد نظر کارفرما، بسته بندی می گردند. طریقه بسته بندی با استفاده از حفاظ پلاستوفوم و روکش پلاستیکی میباشد.ضمنا” جهت سهولت در حمل و نقل قلابهایی در سقفتابلو پیش بینی میگردد.

 

 

مقدمه

شرکت نیرو برق دیبا در زمینه ساخت تابلوهای برق شامل تابلوهای فرمان ، کنترل الکتریکی و کنترل مبتنی بر PLC و PC ، میمیک ، تابلوهای فشار ضعیف و فشار متوسط تا 36 کیلو ولت فیکس و کشوئی و تابلوهای خازن، تابلوهای برگردان اتوماتیک ژنراتورها و ساخت سینی و نردبان کابل و طراحی و اجرای سیستم های اتوماسیون و کنترل از راه (باسیم و بی سیم) و نصب پست های توزیع برق فشار قوی و تجهیزات ابزار دقیق فعالیت دارد.

  • استاندارد ساخت تابلوها

تابلوهای این شرکت بر اساس استاندارد IEC-439  و بخش 500 از VDE0660 ساخته می شود.استاندارد تجهیزات مورد استفاده در تابلوها ، با موافقت خریدار و رد انطباق با ردیفهای مختلف IEC  تعیین می شود.

  • درجه حفاظت تابلوها

درجه حفاظت تابلوها مطابق IEC-529  می باشد. درجه حفاظت تابلوها حداقل IP20  بوده و بسته به نیاز و تقاضا ، درجه های حفاظت بالاتر تا IP65 قابل ساخت می باشد.

  • رنگ تابلوها

جهت رنگ آمیزی بروی قطعات مربوط به تابلوهای ساخت این شرکت ، از عملیات رنگ پودری به روش الکترواستاتیک (POWDER COATING)  استفاده میشود و قطعات پس از گذارندن مراحل چربگیری و فسفاته ، توسط تجهیزات  پاشش پودر رنگ به طریقه الکترواستاتیک رنگ آمیزی شده و برای پخت با درجه حرارت مناسب به کوره منتقل می گردند ،ضخامت بهینه از این پوشش به طور معمول 80 میکرون می باشد.ضمنا” در این روش لایه آستری و رویه به کار نمی رود و تنها با یکبار پوشش به ضخامت تعریف شده دست می یابیم.

 

 

 

  • بدنه تابلوها

بدنه تابلوها از ورق آهنی روغنی به ضخامتهای 1.5 تا 2.5  میلی متر ساخته می شود. ضخامت ورق به نحوی انتخاب می شود که تابلو در مقابل جریانات اتصال کوتاه مقاومت کافی داشته باشد. اسکلت تابلوها از پروفیلهای طرح ریتال ساخته می شود. مشبک بدون اسکلتها ، قدرت مانور بالائی را از نظر مونتاژ تجهیزات ، اعمال تغییرات و گسترش تابلو فراهم می نماید.

اسکلت تابلوهای فشار ضعیف شرکت نیرو برق دیبا، مطابق ریتال آلمان(RITTAL) ساخته می شود.سیستم ریتال با توجه به قفل و بست ها و یراق آلات خاص و خم کاری ها و پانچ های ویژه دارای کارائی زیاد و استحکام فوق العاده می باشند.

در ساخت تابلوها ، صرفا” در کلافهای پائین و بالای آن ممکن است از قطعات جوشی استفاده شود. مابقی قسمتهای تابلو از قطعات پیش ساخته و از طریق پیچ ومهره مونتاژ می شود. پیچ و مهره ای بودن اتصالات ، علاوه بر تامین انعطاف لازم جهت تغییرات ، از پیچیدگی و دفورمه شدن ناشی از جوشکاری جلوگیری می نماید. به منظور جلوگیری از زنگ زدگی پیچ و مهره ها و در نتیجه ایجاد اشکال در تغییرات بعدی ، در تابلوها از پیچ و مهره های گالوانیزه استفاده می شود.

  • شمش کشی

انتخاب مقطع شمش مطابق نرمهای استانداردIEC انجام می گردد. در تابلوها از شمشهای الکترولیتی با درجه خلوص بالا استفاده  می شود. مقطع شمشها با توجه به جریان عبوری از شمش و با در نظر گرفتن درجه حرارت محیط نصب تابلو و سایر عوامل محاسبه می شود. در انتخاب  مقطع شمش ، عملا” ضریب اطمینان مناسبی در نظر گرفته می شود. جهت جلوگیری از اکسیده شدن ،محل اتصال شمشها با روغن مخصوص روغن کاری می شود.

شرکت نیرو برق دیبا طبق استاندارد در رنگ کردن و رنگ نکردن شینه ها خود را مجاز و مخیر می داند. بدیهی است در حالت رنگ نکردن از جدول ها و معیارهای متفاوت از حالت رنگ کردن استفاده می شود. در صورت رنگ نشدن ، شینه ها با استفاده از نوار چسبهای مخصوص با کد رنگی RYB (قرمز- زرد- آبی ) و یا برچسبهای L3,L2,L1مشخص می شوند. در صورت رنگ شدن در این حالت نیز شینه ها با کد رنگی RYBمشخص می گردند.در هر دو حالت رنگ نشدن یا رنگ شدن شینه ها، ترتیب قرار گرفتن آنها از بالا به پائین ،از روبرو به سمت پشت و از سمت چب به طرف راست به ترتیب قرمزL1))،زرد(L2 )،آبی( L3)  خواهد بود.

شینه ها از طریق مقره های مناسب در تابلو نصب می شوند. هر تابلو مجهز به شینه ارت می باشد. مقطع شینه نول حداقل نصف شینه فاز انتخاب می شود. مقطع شینه ارت بر اساس اطلاعات و شرایط مشخص تابلو محاسبه می شود. دربها و کلیه قطعات فلزی بدون برق ، توسط سیم افشان یا سیم های طنابی بافته به سیستم ارت متصل می شود. طول سیم ارت و شکل آن باید به نحوی باشد که موقع باز و بسته کردن درب ها ، فشاری به سیم وارد نشود. برای این منظور سیمهای ارت معمولا” در مجاورت درب ها به شکل U، شکل داده می شوند. تابلوها و شمشها ، متناسب با اطلاعات دریافتی از کارفرما در مورد قدرت اتصال کوتاه ، در مقابل قوس الکتریکی و نیروهای دینامیکی ناشی از اتصال کوتاه ، با پیش بینی تمهیداتی مثل عایق بندی شمشهای ورودی و خروجی تفکیک نمودن قسمتهای مختلف تابلو ، استفاده از رله های حساس به قوس الکتریکی ، تعبیه مهارکننده های با سبار وغیره محافظت می شوند. انجام برخی از این موارد جنبه OPTIONدارد.

  • نقشه های اجرایی

پس از عقد قرارداد و قبل از آغاز ساخت تابلوها ، نقشه های آرایش و جا نمائی کلی تابلوها و نقشه های کنترل فرمان تهیه شده و جهت بررسی و تاَ یید در اختیار کارفرما قرار میگیرد . پس از تکمیل ساخت تابلو ها و اعمال آخرین تغییرات ، نقشه های {برابر ساخت } (Asbuilt)  تهیه و بهمراه هر تابلو در اختیار خریدار قرار میگیرد.

  • تست و بازبینی

هر یک از واحد های تولیدی این شرکت (فلز کاری ،نقاشی ، مونتاژ و سیم کشی)  در زمینه تست و کنترل کیفینت بطور مستقل عمل نموده و پس از آن فرایند را جهت ادامه عملیات به واحد بعدی واگذار مینماید .در انتها محصول تولید شده توسط واحد کنترل کیفیت مورد بازرسی نهائی شده و پس از تائید آماده تحویل میگردد .

در ضمن نمایندگان فنی کارفرما میتوانند با هماهنگی قبلی از تمامی مراحل ساخت بازدید نموده و برای تست نهائی در محل کارخانه از آنان دعوت بعمل خواهد آمد.


 

 

مشخصات تابلوهای فشار ضعیف دیواری

این تابلوها در دو نوع توکارو روکارساخته میشود . تجهیزات ، روی سینی قابل جدا شدن از بدنه نصب میشود . دربها با لولاهای پیچی به بدنه متصل میشود .در تابلو های توکار از لولاهای مخفی یا لولاهای معمولی استفاده میشود .رنگ این تابلو ها کوره ای میباشد .در صورتیکه خریدار نظر خاصی نداشته باشد، ورودی و خروجی تابلوها از پایین تلقی شده و ترمینالهای ورود و خروج در پائین قرارداده میشود . در عین حال در بالای تابلو نیز شیاری با درپوش معین جهت عبور کابل و لوله های احتمالی تعبیه میشود. در درپوشهای بالا و پائین معبر کابل و لوله میتوان سوراخهای مناسبی برای نصب گلند و برازبوش تعبیه نمود.

با توجه به زیبایی و کارایی تابلوهای Himel  ، تابلوهای دیواری شرکت نیر وبرق دیبا با استفاده از سیستمهای این شرکت ساخته میشود .

در تابلو های دیواری ، معمولا”  سیم کشی های داخل آن و قسمتهای برقدار با پوششی موسوم به روبند پوشانده میشود . روبند باید به نحوی باشد که تجهیزات قطع و وصل وحفاظت ، بدون نیاز به برداشتن روبند قابل دسترسی باشند . جنس روبند میتواند از مواد عایق و یا فلز باشد .در صورت انتخاب فلز ، باید روبند به نحوی مونتاژ شود که امکان اتصال الکتریکی آن با قسمتهای برقدار وجود نداشته باشد . روبند با پیچ و مهره و یا قفل و لولا به بدنه اصلی تابلو وصل میشود.

در ساخت تابلوهای دیواری، دقت می شود تا سینی تجهیزات تابلو به راحتی قابل جدا شدن و مونتاژ مجدد به تابلو باشد این امکان حتی باید در صورت نصب بودن تابلو نیز وجود داشته باشد. زیرا اغلب اتفاق می افتد که به دلیل نا تمام بودن ساختمان و برای  رعایت موارد ایمنی ، نصاب فقط به نصب اسکلت تابلو اکتفا کرده و بقیه قسمتهای آن در آستانه بهره برداری نصب می کند.

در صورت عدم وجود تجهیزات زیاد بر روی درب تابلو ، برای تسهیل کار نصاب ، حتی  الامکان سیمهای چراغهای سیگنال باید از طریق ترمینال یا فیشهای نر و ماده عایق کاری شده به درب تابلو هدایت شوند.

در صورت لزوم می توان درب تابلوهای دیواری توکار را لب به لب زه آنها ساخت . زه تابلو ، چند سانتیمتری از بدنه تابلو بلندتر می باشد به نحوی که پس از قرار گرفتن تابلو در داخل  دیوار، شیار ما بین تابلو و دیوار به خوبی پوشانده می شود.

 

  • درجه حفاظت تابلوها

درجه حفاظت تابلوها مطابق IEC-529 می باشد. درجه حفاظت تابلو ها حداقل IP20بوده و بسته به نیاز و تقاضا ، درجه های حفاظت بالاتر تا IP65 قابل ساخت می باشد.

  • ابعاد تابلوهای دیواری

ابعاد تابلوهای دیواری طبق جدول ذیل به صورت روتین می باشد. ساخت تابلو در اندازه های دیگر نیز ممکن است. باید توجه شود که ابعاد قید شده برای تابلوهای توکار ، مربوط به بدنه اصلی تابلو و بدون توجه به اندازه آنها می باشد. عمق تابلوهای دیواری معمولا” دو قسمت نرمال و اظطراری در یک تابلو ولی در دو محفظه مستقل (دوقلو) ساخته می شود. بدنه تابلوها از ورق آهنی روغنی به ضخامتهای 1.5 تا 2.5  میلی متر ساخته می شود

  • نقشه های اجرایی

پس از عقد قرارداد و قبل از آغاز ساخت تابلوها ، نقشه های آرایش و جا نمائی کلی تابلوها و نقشه های کنترل فرمان تهیه شده و جهت بررسی و تاَ یید در اختیار کارفرما قرار میگیرد . پس از تکمیل ساخت تابلو ها و اعمال آخرین تغییرات ، نقشه های {برابر ساخت } (Asbuilt)  تهیه و بهمراه هر تابلو در اختیار خریدار قرار میگیرد.

ابعاد تابلوهای دیواری(طول *عرض)mm

300W*400H

400W*500H

500W*700H

600W*800H

800W*1000H

1000W*1200H

سیم کشی و مونتاژ تابلوهای دیواری مطابق استانداردهای IEC انجام می گردد. برای آشنایی بیشتر با جزئیات موضوع به مشخصات عمومی تابلو های ایستاده فشار ضعیف مراجعه شود.

  • یادآوری

در وصورتیکه الزامات فنی و تکامل تکنولوژیک ایجاب نماید ، شرکت نیرو برق دیبا خود را مجاز و مختار می داند تغییرات لازم در مشخصات فنی اعلام شده محصولات خود اعمال نماید. بدیهی است نو اوریها وابداعات نمی تواند بدون توجیه فنی و علمی کافی و مغایر با استانداردهای مورد قبول جهانی باشد.

مشخصات فنی تابلوهای  فشار ضعیف ایستاده

 

 

  • استاندارد ساخت تابلوها

تابلوهای این شرکت بر اساس استانداردIEC-439 و بخش 500 از VDE0660 ساخته می شود. استاندارد تجهیزات مورد استفاده در تابلوها ، با موافقت خریدار و در اطباق با ردیفهای مختلفIECتعیین می شود.

درجه حفاظت تابلوها مطابق IEC-529 می باشد. درجه حفاظت تابلوها حداقل IP20 بوده و بسته به نیاز و تقاضا ، درجه های حفاظت بالاتر تا IP54قابل ساخت می باشد.

  • مشخصات الکتریکی
  • ولتاژ نامی 380/220( در مواردی تا 660 ولت)
  • ولتاژ کنترل220ولت(در مواردی380ولت و 24 ولت)
  • فرکانس نامی 60-40هرتز
  • رنگ تابلوها

 

جهت رنگ آمیزی بروی قطعات مربوط به تابلوهای ساخت این شرکت ، از عملیات رنگ پودری به روش الکترواستاتیک (POWDER COATING) استفاده می شود  و قطعات پس از گذراندن مراحل چربگیری و فسفاته، توسط تجهیزات پاشش پودر رنگ به طریقه الکترواستاتیک رنگ آمیزی شده و برای پخت با درجه حرارت مناسب به کوره منتقل می گردند. ضخامت بهینه از این پوشش به طور معمول 80میکرون می باشد. ضمنا” در این روش لایه آستری و رویه به کار نمی رود و تنها با یکبار پوشش به ضخامت تعریف شده دست می یابیم.

  • بدنه تابلوها

تابلوهای ایستاده می تواند ثابت یا کشویی ساخته شود. بدنه تابلوها از ورق آهنی روغنی به ضخامتهای1.5 تا2.5 میلی متر ساخته می شود. ضخامت ورق به نحوی انتخاب می شود که تابلو در مقابل  جریانات اتصال کوتاه مقاومت کافی داشته باشد.اسکلت تابلوها از پروفیلهای طرح ریتال ساخته می شود. اسکلتهای طرح ریتال دارای خصوصیات منحصر بفردی از جمله قدرت مانور بالا ، از نظر مونتاژ تجهیزات ، اعمال تغییرات و گسترش تابلو فراهم می نماید.

اسکلت تابلوهای فشار ضعیف شرکت نیرو برق دیبا مطابق ریتال آلمان (RITTAL) ساخته می شود.

سیستم ریتال با توجه به قفل و بست ها ، یراق آلات خاص ،خم کاری و پانج های ویژه  دارای مزیت  های اقتصادی و فنی مانند کارایی زیاد ، استحکام بالا و قیمت مناسب می باشند. برای آشنایی بیشتر با جزئیات موضوع به ردیف 6 فهرست  مراجعه شود.

در ساخت تابلوها، صرفا” در کلافهای پائین و بالای آن ممکن است از قطعات  جوشی استفاده شود. مابقی قسمتهای تابلو از قطعات پیش ساخته و از طریق پیچ و مهره  مونتاژ می شود. پیچ و مهره ای بودن اتصالات ، علاوه بر تامین انعطاف لازم جهت تغییرات ، از پیچیدگی و دفورمه شدن ناشی از جوشکاری جلوگیری می نماید. به منظور جلوگیری از زنگ زدگی پیچ و مهره ها و در نتیجه ایجاد اشکال در تغییرات بعدی ، در تابلوها از پیچ و مهره های گالوانیزه استفاده می شود.

به دلیل پیچ و مهره ای بودن سلولها امکان گسترش آنها از طرفین میسر می باشد. دسترسی به داخل تابلو ها بسته به نیاز از پشت و جلو مقدور است. قسمت جلوی تابلو دارای درب های بازشوی لولایی می باشد و در قسمتهایی که دسترسی سریع از بیرون به تجهیزاتی مثل کلیدها الزامی نمی باشد می توان از درپوش های پیچ و مهره ای استفاده نمود. قسمت پشت تابلو نیز اغلب دارای درپوشهای پیچ و مهره ای و در مواردی دارای درب لولایی می باشد. لولاهای استفاده شده غیر جوشی و ار نوع پیچی می باشند. برای درب های 120 سانتیمتر یا کوتاه تر دولا  برای درب های بلندتر از سه لولا استفاده می شود.

لولاها انواع دو پیچی یا بیشتر دارد. معمولا” در تابلوهای کوچک از لولاهای دو پیچی و در سایر تابلوها از لولاهای سه پیچی استفاده می شود. در درب های لولائی ، قبل از رنگ آمیزی ، پیچهای مناسبی برای اتصال سیم زمین جوش داده  می شود.

در هر تابلو ، معمولا” در قسمت داخل درب ، محلی برای گذاشتن نقشه در نظر گرفته می شود.

به عنوان یک OPTION و در صورت نیاز ، می توان درب تابلو را بگونه ای ساخت که در هنگام کار در داخل آن ، امکان بسته شدن درب و در نتیجه محبوس شدن اپراتور وجود نداشته باشد.برای مشاهده لوازم اندازه گیری و یا به طور کلی هر قسمتی از تجهیزات داخل تابلو که نصب آنها بر روی درب مجاز نباشد ، می توان از محفظه های قابل روءیت و شیشه های نشکن استفاده کرد.

ابعاد هر سلول تابلوهای ایستاده فشار ضعیف می تواند از 2000*500*400 تا 2200*900*800(به ترتیب عمق *عرض*ارتفاع) میلیمتر باشد. در مواردی ساخت سلول ایستاده با ارتفاع های کمتر نیز قابل اجرا می باشد.

تابلوهای کشوئی فشار ضعیف جنبه option داشته و بنا به سفارش ساخته می شود. در هر جاهائی که بهره برداری بدون وقفه از شبکه مطرح بوده و خطوط مصرف تکراری و شبیه بهم باشند استفاده از این نوع تابلوها توصیه می شود. این تابلوها از درجه ایمنی خیلی بالائی برخوردار هستند.

 در صورت بروز اشکال و یا برای سرویس تجهیزات کشوئی مورد نظر را به سرعت می توان از سرویس خارج و کشوی دیگری را جایگزین نمود و با فرصت کافی به تعمیریا سرویس تجهیزات معیوب مبادرت نمود. این تابلوها به صورت کاملا” مدوله ساخته می شوند. ابعاد و اندازه هر واحد مشخص بوده و محفظه های فیدرها می توانند مضربی از کوچکترین واحد را به خود اختصاص دهند.

در این تابلوها محفظه کابل های ورودی و خروجی از محفظه های تجهیزات جدا بوده و محفظه های مختلف از همدیگر مستقل ساخته می شوند. در بالای محفظه های باس بار دریچه های ضد انفجار گذاشته می شود. ارتفاع این تابلوها تا 240cm و عرض آنها تا 250cm و عمقشان تا 120cm  می تواند باشد.

  • شمش کشی

در تابلوها  از شمشهای الکترولیتی با درجه خلوص بالا استفاده می شود. مقطع شمشها با توجه به جریان عبوری از شمش و با در نظر گرفتن درجه حرارت محیط نصب تابلو و سایر عوامل محاسبه می شود . در انتخاب مقطع شمش ، عملا” ضریب اطمینان مناسبی در نظر گرفته می شود. جهت جلوگیری از اکسیده شدن ، محل اتصال شمشها با روغن مخصوص روغنکاری می شود.

انتخاب مقطع شمش مطابق با استانداردهای IEC انجام می گردد. در مواردی که سفارشات فراتر از استانداردهای IECباشند نیز به صورت Option قابل اجرا می باشد.

شرکت نیرو برق دیبا طبق استاندارد در رنگ کردن و رنگ نکردن شینه ها خود را مجاز و مخیر می داند . بدیهی است در حالت رنگ نکردن از جدولها و معیارهای متفاوت از حالت رنگ کردن استفاده می شود. در صورت رنگ نشدن ، شینه ها با استفاده از نوار چسب های مخصوص با کد رنگی RYB( قرمز- زرد – آبی) و یا

با برچسبهای L1،L2،L3 مشخص می شوند . در صورت رنگ شدن در این حالت نیز شینه ها با کد رنگی RYB مشخص می گردند. در هر دو حالت رنگ نشدن و رنگ شدن شینه ها ، ترتیب قرارگرفتن آنها از بالا به پائین ، از روبرو به سمت پشت و از سمت چپ به طرف راست به ترتیب قرمز(L1) ،زرد(L2)،آبی(L3) خواهد بود.

شینه ها از طریق مقره های مناسب در تابلو نصب می شوند. هر تابلو مجهز به شینه ارت می باشد. مقطع شینه نول حداقل نصف شینه فاز انتخاب می شود. مقطع شینه ارت بر اساس اطلاعات و شرایط مشخص تابلو محاسبه می شود.

درب ها و کلیه قطعات فلزی بدون برق ، توسط سیم افشان یا سیم های طنابی بافته به سیستم ارت متصل می شود. طول سیم ارت و شکل آن باید به نحوی باشد که موقع  باز و بسته کردن درب ها ، فشاری به سیم وارد نشود. برای این منظور سیمهای ارت معمولا” در مجاورت درب ها به شکل U ، شکل داده می شوند. تابلو و شمشها ، متناسب با اطلاعات دریافتی از کارفرما در مورد قدرت اتصال کوتاه ، با پیش بینی تمهیداتی مثل عایق بندی شمشهای ورودی و خروجی تفکیک نمودن قسمتهای مختلف تابلو ، استفاده از رله های حساس به قوس الکتریکی ، تعبیه مهارکننده های با سبار وغیره محافظت می شوند . انجام برخی از این موارد جنبه Option دارد.

  • نصب تجهیزات

تجهیزات بسته به مورد ، برخی بر روی درب تابلو نصب می شوند و مابقی بروی سینی هایی که به بدنه پیچ و مهره می شوند ، تعبیه می گردند.

معمولا” سعی می شود که لااقل کلیدهای اصلی تابلو از بیرون قابل دسترسی باشند ، مگر اینکه کارفرما نظر دیگری داشته باشد .

کلید فیوزها و سایر کلیدهای مشابه نیز باید حتی الا مکان طوری نصب شوند که اپراتور در معرض جرقه و برق گرفتگی قرار نگیرد . روی فیوزهای بوکس با استفاده از درپوش مناسب پوشانده می شود . در نصب تجهیزات دقت می شود تا قسمتهای مختلف تابلو ، مثل قسمت لوازم اندازه گیری ، قسمت لوازم کنترل ، قسمت کلیدهای اتوماتیک وغیره تا حدودی مستقل از یکدیگر ایجاد شوند. این عمل از نظر تعمیرات ، بهره برداری و ایمنی مفید می باشد. تجهیزات ریلی بر ریلهای مناسب تعبیه شده و تجهیزات پیچی با پیچهای مناسب و گالونیزه به سینی تابلو فیکس می شوند . تجهیزات غیر ریلی که با پیچ ومهره نصب می شوند باید بر روی پایه های مستقل پیچ شوند و سپس از طریق پایه به سینی بسته شوند. رعایت این مسئله کمک می کند تا برای باز کردن آنها نیاز به بازکردن سینی نباشد.

  • سیم کشی تابلو

برای هدایت سیمها از کانالهای پلاستیکی استفاده می شود . سیم کشی عموما” با استفاده از سیمهای افشان انجام می پذیرد . البته در مواردی که خریدار نظر معینی در ارتباط با استفاده  از سیمهای مفتولی توپر داشته باشد قابل انجام است. بر قسمت لخت شده سیمهای افشان ، سر سیم مناسب زده شده و یا قلع اندود می شود. سیمهای کنترل عموما” شماره گذاری می شوند. سطح مقطع سیمهای کنترل 75% تا 2.5 میلیمتر مربع خواهد بود . سیمهای لوازم اندازه گیری مخصوصا” ترانسهای جریان و لوازم مرتبط مثل آمپرمتر ، رگلاتور و کسینوس فی متر نباید از 2.5 کمتر باشد. برای سیمهای ورودی و خروجی ترمینالهای ریلی مناسب و مطابق با سطح مقطع سیمها پیش بینی می شود. ترمینالها شماره گذاری می شوند . تجهیزات تابلو با پلاک یا برچسب نام گذاری و یا کد گذاری می شوند. جهت کابلهای خروجی و ورودی بست کابل در نظر گرفته می شود.

هنگام سیم کشی به ویژه برای فیوزهای فشنگی و کلیدهای مینیاتوری توجه می شود که در صورت  وجود تعداد قابل توجهی از یان تجهیزات ، از سیم کشی های ارتباط متوالی ( LOOP یاJUMPER ) اجتناب شده و برای تغذیه مستقل هر یک از تجهیزات از شینه هایی که بدین منظور در تابلو تعبیه می شوند استفاده شود.

معمولا” سیمهای خروجی نول برای مصارف تکفاز، توسط نصاب تابلو به شینه نول وصل می شود . برای این منظور شینه نول باید به تعداد کافی (حداقل به تعداد خروجی ها) سوراخ مناسب و پیچ و مهره  داشته باشد تا از وصل کردن دو سیم یا بیشتر به یک سوراخ اجتناب شود.

در مواردی نیز برای اطمینان و جهت جلوگیری از انجام روشهای غیر اصولی ، در مجاورت ترمینال هر فاز خروجی ، ترمینالی نیز برای نول آن خروجی در نظر گرفته می شود. این روش در ساخت تابلو چندان معمول نیست و فقط به خواست کارفرما انجام می شود. در صورت بکار بستن این روش ، استفاده از ترمینالهای رنگی و متمایز کردن ترمینال نول ارجعیت دارد. در اینجا نیز از ارتباط های متوالی ترمینالها (JUMPER) خودداری شده و هر ترمینال نول مستقلا” مستقیما” به شینه نول وصل می شود. این روش جنبه option  دارد.

سیمهای قدرت در سه رنگ مجزا و در تمام تابلو برای هز فاز ، رنگی معین حتی الامکان مطابقRYB در نظر گرفته می شود. سیمهای مدار فرمان نیز دارای رنگ معین و حتی الامکان متمایز از سیمهای قدرت و یا همرنگ فاز تغذیه مدار فرمان (معمولا” فازR) انتخاب می شود. سیمهای نول به رنگ مشکی و سیمهای ارت دو رنگ و رد صورت نایاب بودن آن به رنگ سبز خواهد بود. در تابلوهایی که تعداد کنتاکتورها قابل توجه باشد مثلا” بیشتر از 5 عدد ، در مدار فرمان از ترانس ایزوله استفاده می شود. همچنین در سیستم های کنترل که عناصری از مدار فرمان در مجاورت آب قرار خواهد گرفت از ترانسهای کاهنده ایزوله با ثانویه 12 تا 48 ولت استفاده می شود . مدار فرمان و اولیه و ثانویه و ترانس با فیوز یا کلید مینیاتوری حفاظت می شود.

  • یاد آوری

در صورتیکه الزامات فنی و تکامل تکنولوژیک ایجاب نماید ، شرکت تالیران خود را مجاز و مختار می داند تغییرات لازم را در مشخصات فنی اعلام شده محصولات خود اعلام نماید . بدیهی است نو آوریها و ابداعات نمی تواند بدون توجیه فنی و علمی کافی و مغایر با استاندارد های مورد قبول جهانی باشد.

شرح مختصری در مورد چگونگی ساخت تابلوهای مربوط به خازنهای اصلاح ضریب قدرت

 

  • الف)روش سنتی

چنانچه مرسوم است ، تابلوی خازن از سه محفظه جداگانه تشکیل شده است.

  • محفظه ورودی واندازه گیری
  • محفظه تغذیه خازنها
  • محفظه استقرار خازنها

کابل برق و تغذیه خازنها و کابل ورودی از ترانس جریان به محفظه 1 وارد می شود. رگلاتور و کسینوس فی متر و کلیدهای ورودی در این محفظه نصب می شوند. کلیدهای 1-0-2 و سیگنال خازنها را می توان هم در این محفظه و هم در محفظه 2 نصب کرد از نظر ما نصب این کلیدها در محفظه 2 ارجح تر است مگر اینکه مسئولین محترم کارفرما نظر دیگری داشته باشند.

برای هر تابلو به تعداد خازنهای متغیر کلید1-0-2در نظر گرفته می شود. این امر قدرت مانور مصرف کننده را در ارتباط با انتخاب حالت تک تک خازنها زیاد می کند . در محفظه 2 پایه فیوزها و کنتاکتورها نصب می شود.

 باس بارهای تغذیه کننده این مدارها معمولا” در پشت محفظه  نصب می شوند. بنابراین در این روش تابلوهای خازن دسترسی از پشت می باشند. موقع نصب  در محل باید به این موضوع توجه شده و بین تابلوی خازن و دیوار فاصله کافی در نظر گرفته شود.

خروجی مدارهای محفظه 2 به محفظه 3(سرخازنها) هدایت می شوند. محفظه خازنها از چهار طرف باز هستند . این امر برای تهویه خازنها ضروری است.

  • ب) روش جدید

در سالهای اخیر، در ارتباط با استفاده از خازنهای سیلندری (استوانه ای ) ، در مواردی تابلوی خازن عین تابلوهای معمولی فشار ضعیف به صورت سلولی ساخته می شود . به این ترتیب که سینی های در برگیرنده هر واحد خازن به صورت یونیتی در ارتفاع تابلو پیچ و مهره می شوند. در سمت چپ سلول کلید ورودی و باس بارهای اصلی نصب می شوند.

در سمت جلوی تابلو در هر واحد فیوزها و کنتاکتورها تعبیه می شوند و در پشت همان واحد به تعداد مورد نیاز خازنهای سیلندری نصب می شوند. این روش  ساخت  به لحاظ شکیل بودن ، راحتی ، ارزانی تعمیرات و امکان کاستن و افزودن سهل خازنها (به لحاظ یونیتی بودن و دسترسی سهل ) بر نوع قبلی و سنتی ارجحیت دارد. اما در این حالت مسئله گرمای خازنها را باید به طور مصنوعی و از طریق تهویه اجباری حل نمود . لذا از یک یا دو دستگاه فن در بالای تابلو و ترموستات و شبکه های هواکش در پائین تابلو استفاده می گردد.

  • ج) موارد عمومی

 

1- مقاومت تخلیه

به منظور ایمنی و تخلیه بار الکتریکی خازنها پس از قطع کردن برق تغذیه آنها ، در دو سر خازنها مقاومت تخلیه با اهم و وات مناسب  وصل می شود. این مقاومت باید به نحوی انتخاب شود که در مدت یک دقیقه پس از قطع برق دو سر خازن ، ولتاژ آن را به کمتر از 50 ولت تقلیل دهد.

2- در مواقعی برای محدود نمودن جریان inrush و تغییرات امپدانس و نیز تخلیه انرژی ذخیره شده در خازنها پس از قطع برق از راکتورها استفاده می شود که جز موارد option بوده و بنا به خواست و با هزینه مشتری انجام می شود.

3-سیم کشی :در خازنها ، سیم کشی ها باید با ضریب اطمینان بالا و در حدود 8/1 برابر بارهای عادی انجام پذیرد. جدول زیر می تواند راهنمای عمل سیم کشی در خازنها باشد.

ظرفیت خازن  KVAR

5

10

15

20

25

30

40

50

سطح مقطع سیم mm

4

6

6

10

16

25

35

50

  • یاد آوری :

در صورتیکه الزامات فنی و تکامل تکنولوژیک ایجاب نماید، شرکت نیرو برق دیبا خود را مجاز و مختار  میداند تغییرات لازم رادرمشخصات فنی اعلام شده محصولات خود اعمال نماید . بدیهی است نوآوریها وابداعات نمی تواند بدون توجیه فنی و علمی کافی و مغایر با استانداردهای مورد قبول جهانی باشد.                                                          

 

 

 

مشخصات فنی تابلوهای 24KV , 36KV ثابت

   

Type

Item

240

220

mm

Height

1

150

120

mm

Width

2

160

130

mm

Depth

3

36

24

KV

Rated Voltage

4

70

50

KV

Rated one minute power frequency with stand voltage

5

170

125

KV

Rated impuls with stand voltage (peak)

6

1250

1250

A

Rated current

7

20

20

KA

Rated short time with withstand current (one sec)

8

1250

1250

A

Rated busbar current

9

1250

1250

A

Rated branch current

10

400

350

Kg

Weight per cubicle (app)

11

  • ساختمان سلولها

 

سلولها بصورت پیچ و مهره ای (مدولار) ساخته میشود . بدلیل مدولار بودن ،سلولها از دو طرف قابل توسعه میباشد .

در بالای سلولها قلابهای مناسب برای بلند کردن سلولها تعبیه میشود .به منظور خروج گازهای تولید شده و محدود نمودن فشار داخلی سلول به هنگام بروز اتصال کوتاه یا جرقه ، در قسمت بالای سلول دریچه های اطمینان تعبیه می شود .

در ساختمان سلول تمهیداتی اندیشیده شده است که هر یک از تجهیزات بطور مستقل بر روی اسکلت اصلی سلول نصب شوند . اسکلت به نحوی مقاوم ساخته میشود تا در مقابل ضربه های مکانیکی ناشی از قطع و وصل تجهیزات فاقد لرزش بوده  واز ثبا ت کافی برخوردار باشد .

  • شینه ها

 

شینه های اصلی از شمشهای مسی با درجه خلوص بالا و سطح مقطع استاندارد و هم خوان با جریان نامی مورد نظر ساخته میشوند ، این شینه ها بر روی مقره های استاندارد پیچ و مهره می شوند.شینه ها در سه رنگ قرمز ،زرد و آبی مطابق استاندارد رنگ آمیزی میشوند. بعنوان یک option  و درصورت نیاز میتوان شینه ها را با رزین اپکسی یا موارد مشابه عایق نمود.

  • سیستم زمین

 

کلیه قسمتهای فلزی تابلوبه سیستم زمین وصل می باشد . با اینکه اسکلت تابلو مانند یک شین زمین عمل می کند .لیکن به این بسنده نکرده و تسمه مسی جداگانه ای با سطح مقطع مناسب به عنوان شینه ارت در تابلو تعبیه می شود . هنگام تعمیرات و سرویس ، جهت تخلیه بارهای ذخیره شده در تجهیزات از سکسیونرهای زمین کننده استفاده می شود .

عمل این سکسیونر دستی بوده و در عین حال به عنوان option  می تواند از طریق مکانیسمهای مستقل از اپراتور انجام شود.

  • اینترلاکها

 

برای تضمین صحت عملکرد سیستم و ایمنی کامل اپراتورها ، از اینترلاکها به شرح زیر استفاده میشود .

  • بدون قطع دژنکتور و سکسیونر (ساده و قابل قطع ) باز شدن درب سلول امکانپذیر نمی باشد.
  • سکسیونر ساده فقط در صورت قطع بودن دژنکتورمی تواند قطع ووصل شود .
  • سکسیونر زمین فقط در صورت قطع بودن سکسیونر ساده و قابل قطع می تواند باز و بسته شود .
  • سایر اینترلاکهای الکتریکی بین یک دژنکتور با دژنکتورهای دیگر و یا با تجهیزات بیرون از تابلوی 33KV مثل رله های بوخ هلتس و ترمال ترانسها و یا کلیدهای اتوماتیک اصلی مطابق نظر  کارفرما انجام می شود .

 

  • تجهیزات داخل تابلو

 

هر سلول MV ثابت به لحاظ ولتاژ به دو محفظه مستقل تقسیم می شود .

در محفظه فشار متوسط تجهیزاتی مثل دژنکتور،سکسیونر ساده ،سکسیونر زمین و مقره ها و باسبارها قرار میگیرد .

در سلولهای اندازه گیری ترانسهای جریان(CT) و ترانسهای ولتاژ(PT)  و در سلولهائی که دژنکتور آنها دارای رله ثانویه می باشند ترانسهای جریان تعبیه میشود.در محفظه فشار ضعیف ، بسته به مشخصات هر سلول و مطابق نقشه های تابلو ، لوازم کنترل و حفاظت و وسلایل اندازه گیری ،فیوزها و کلیدهای فشار ضعیف برای مدارهای DC و AC ،شاسی های فرمان مربوط به دژنکتورهای موتوردار ، چراغهای سیگنال ، ترمینالها ، تجهیزات مدارهای قدرت و فرمان ،گرمکن تابلو ،تجهیزات روشن و خاموش کردن سیستم روشنائی تابلو می تواند نصب  شود.

  • یادآوری:

 

درصورتیکه الزامات فنی و تکامل تکنولوژیک ایجاب نماید ، شرکت نیرو برق دیبا خود را مجاز و مختار میداند تغییرات لازم را در مشخصات فنی اعلام شده  محصولات خود اعمال نماید.بدیهی است نوآوریها و ابداعات نمی تواند بدون توجیه فنی و علمی کافی و مغایر با استانداردهای مورد قبول جهانی باشد.

 

مشخصات فنی تابلوهای 3.6KV,7.2KV,12KV,24KV  کمپکت

     

Type

Item

1950

1950

1950

1950

mm

Height

1

500/75

500/75

500/75

500/75

mm

Width

2

1100

1100

1100

1100

mm

Depth

3

24

12

7.2

3.6

KV

Rated Voltage

4

50

28

20

12

KV

Rated one minute power frequency with stand voltage

5

125

75

60

45

KV

Rated impuls with stand voltage (peak)

6

1250

1250

1250

1250

A

Rated current

7

16

16

16

16

KA

Rated short time with withstand current (one sec)

8

1250

1250

1250

1250

A

Rated busbar current

9

1250

1250

1250

1250

A

Rated branch current

10

250

250

250

250

Kg

Weight per cubicle (app)

11

  • مقدمه:

در این تابلو ها به علت استفاده از تجهیزات کمپکت و تکنولوژی خاص ، همانطور که جدول ملاحظه می شود،ابعاد سلولها(طول ، عرض ، ارتفاع) بطور قابل توجهی کاسته شده است.

  • ساختمان سلولها

 

سلولها بصورت پیچ و مهره ای (مدولار) ساخته میشود . بدلیل مدولار بودن ،سلولها از دو طرف قابل توسعه می باشد.

در بالای سلولها قلابهای مناسب برای بلند کردن سلولها تعبیه می شود .به منظور خروج گازهای تولید شده و محدود نمودن فشار داخلی سلول به هنگام بروز اتصال کوتاه یا جرقه ، در قسمت بالای سلول دریچه های اطمینان تعبیه می شود .

در ساختمان سلول تمهیداتی اندیشیده شده است که هر یک از تجهیزات بطور مستقل بر روی اسکلت اصلی سلول نصب شوند . اسکلت به نحوی مقاوم ساخته می شود تا در مقابل ضربه های مکانیکی ناشی از قطع و وصل تجهیزات فاقد لرزش بوده  واز ثبات کافی برخوردار باشد .

 

 

 

  • شینه ها

 

شینه های اصلی از شمشهای مسی با درجه خلوص بالا و سطح مقطع استاندارد و هم خوان با جریان نامی مورد نظر ساخته می شوند ، این شینه ها بر روی مقره های استاندارد پیچ و مهره می شوند.شینه ها در سه رنگ قرمز ،زرد و آبی مطابق استاندارد رنگ آمیزی می شوند. بعنوان یک option  و درصورت نیاز میتوان شینه ها را با رزین اپکسی یا موارد مشابه عایق نمود.

  • سیستم زمین

 

کلیه قسمتهای فلزی تابلوبه سیستم زمین وصل می باشد . با اینکه اسکلت تابلو مانند یک شین زمین عمل می کند .لیکن به این بسنده نکرده و تسمه مسی جداگانه ای با سطح مقطع مناسب به عنوان شینه ارت در تابلو تعبیه می شود . هنگام تعمیرات و سرویس ، جهت تخلیه بارهای ذخیره شده در تجهیزات از سکسیونرهای زمین کننده استفاده می شود .

عمل این سکسیونر دستی بوده و در عین حال به عنوان option  می تواند از طریق مکانیسمهای مستقل از اپراتور انجام شود.

  • اینترلاکها

 

برای تضمین صحت عملکرد سیستم و ایمنی کامل اپراتورها ، از اینترلاکها به شرح زیر استفاده می شود .

  • بدون قطع دژنکتور و سکسیونر (ساده و قابل قطع ) باز شدن درب سلول امکانپذیر نمی باشد.
  • سکسیونر ساده فقط در صورت قطع بودن دژنکتورمیتواند قطع ووصل شود .
  • سکسیونر زمین فقط در صورت قطع بودن سکسیونر ساده و قابل قطع می تواند باز و بسته شود .
  • سایر اینترلاکهای الکتریکی بین یک دژنکتور با دژنکتورهای دیگر و یا با تجهیزات بیرون از تابلوی 33KV مثل رله های بوخ هلتس و ترمال ترانسها و یا کلیدهای اتوماتیک اصلی مطابق نظر  کارفرما انجام می شود .
  • تجهیزات داخل تابلو

 

هر سلول MV کمپکت به لحاظ ولتاژ به دو محفظه مستقل تقسیم می شود .

در محفظه فشار متوسط تجهیزاتی مثل دژنکتور،سکسیونر ساده ،سکسیونر زمین و مقره ها و باسبارها قرار می گیرد .

در سلولهای اندازه گیری ترانسهای جریان(CT) و ترانسهای ولتاژ(PT)  و در سلولهائی که دژنکتور آنها دارای رله ثانویه می باشند ترانسهای جریان تعبیه میشود.در محفظه فشار ضعیف ، بسته به مشخصات هر سلول و مطابق نقشه های تابلو ، لوازم کنترل و حفاظت و وسلایل اندازه گیری ،فیوزها و کلیدهای فشار ضعیف برای مدارهای DC و AC ،شاسی های فرمان مربوط به

دژنکتورهای موتوردار ، چراغهای سیگنال ، ترمینالها ، تجهیزات مدارهای قدرت و فرمان، گرمکن تابلو ،تجهیزات روشن و خاموش کردن سیستم روشنائی تابلو میتواند نصب  شود.

  • یادآوری:

 

درصورتیکه الزامات فنی و تکامل تکنولوژیک ایجاب نماید ، شرکت نیرو برق دیبا خود را مجاز و مختار میداند تغییرات لازم را در مشخصات فنی اعلام شده  محصولات خود اعمال نماید.بدیهی است نوآوریها و ابداعات نمی تواند بدون توجیه فنی و علمی کافی و مغایر با استانداردهای مورد قبول جهانی باشد.

مشخصات فنی تابلوهای 3.6KV,7.2KV,12KV  کشویی

    

Type

Item

2000

2000

2000

mm

Height

1

700

700

700

mm

Width

2

1500

1500

1500

mm

Depth

3

12

7.2

3.6

KV

Rated Voltage

4

28

20

12

KV

Rated one minute power frequency with stand voltage

5

75

60

45

KV

Rated impuls with stand voltage (peak)

6

1250

1250

1250

A

Rated current

7

31.5

31.5

31.5

KA

Rated short time with withstand current (one sec)

8

1250

1250

1250

A

Rated busbar current

9

1250

1250

1250

A

Rated branch current

10

300

300

300

Kg

Weight per cubicle (app)

11

  • یادآوری:

 

در حال حاضر بدلیل عدم تولید دژنکتورهای 6.3KV , 11KV توسط پارس سوئیچ و اجبار در استفاده از دژنکتورهای 20KV ، مشخصات این تابلو های عمدتاًمشابه تابلوهای 20KV میباشد.بدیهی است در صورت استفاده از دژنکتورهای اختصاصی ، مشخصات گفته شده تغییراتی خواهد داشت.

  • ساختمان سلولها

 

سلولها بصورت پیچ و مهره ای (مدولار) ساخته می شود . بدلیل مدولار بودن ،سلولها از دو طرف قابل توسعه می باشد .

جهت کشوئی نمودن سلولها از سیستم مکانیکی مناسب ، با اینترلاکهای مطمئن به منظور جلوگیری از عملکرد نادرست ، استفاده می شود .در بالای سلولها قلابهای مناسب برای بلند کردن سلولها تعبیه می شود .به منظور خروج گازهای تولید شده و محدود نمودن فشار داخلی سلول به هنگام بروز اتصال کوتاه یا جرقه ، در قسمت بالای محفظه سرکابل دژنکتور دریچه های اطمینان تعبیه می شود .محفظه ها از طریق جدارهای فلزی از همدیگر جدا می شوند تا در صورت وقوع انفجار یا اتصال کوتاه در یک قسمت ، امکان سرایت آتش به قسمتهای دیگر وجود نداشته باشد.

در ساختمان تابلو تمهیداتی اندیشیده شده است که هر یک از تجهیزات بطور مستقل بر روی اسکلت اصلی سلول نصب شوند . اسکلت به نحوی مقاوم ساخته می شود تا در مقابل ضربه های مکانیکی ناشی از قطع و وصل تجهیزات فاقد لرزش بوده  واز ثبات کافی برخوردار باشد .

 در تابلوها چراغ با میکرو سوئیچ یا کلید مخصوص نصب می شود. این محفظه ها در تابلو های فوق الذکر کشوئی وجود دارند:

  • محفظه دژنکتور
  • محفظه لوازم اندازهگیری و حفاظت
  • محفظه باس بار ،محفظه سر کابلها و CT و PT ها .

سکسیونر اتصال زمین در محفظه سرکابل قراردارد و مکانیزم آن بصورت دستی می باشد.

عمل این سکسیونر دستی بوده و در عین حال به عنوان option  میتواند از طریق مکانیسمهای مستقل از اپراتور انجام شود.

  • اینترلاکها

برای تضمین صحت عملکرد سیستم و ایمنی کامل اپراتورها ، از اینترلاکها به شرح زیر استفاده می شود .

  • قطع و وصل دژنکتور فقط درصورتی امکانپذیرخواهد بود که ارابه آن بطور کامل در داخل تابلو و در جای خود قرار گرفته و اتصال الکتریکی بین سوکتهای نر و ماده کامل شده باشد.
  • درصورت وصل بود دژنکتور ، خارج نمودن ارابه مقدور نخواهد بود .همچنین شرط دیگر امکان بیرون آمدن ارابه ، جداسازی سوکت اتصالات قسمت متحرک از قسمت ثابت می باشند.
  • اتصال سرکابل به زمین از طریق سکسیونر زمین تنها در حالت خروج کامل ارابه از داخل سلول امکان پذیر خواهد بود.
  • در وضعیت تست ،مدار قدرت و مدار کنترل وصل خواهد بود.
  • درب محفظه سکسیونر زمین CT و PT ها دارای اینترلاک مکانیکی با وضعیت سکسیونر زمین می باشد و تنها به شرط وصل بوده سکسیونر زمین ، باز شدن درب ممکن خواهد بود.همچنین قطع مجدد سکسیونر زمین نیز منوط به بسته شدن درب خواهد بود.
  • سایر اینترلاکهای الکتریکی بین یک دژنکتورو با دژنکتورهای دیگر و یا با تجهیزات بیرون از تابلو های فوق الذکر ،مثل رله های بوخ هلتس و ترمال ترانسها و یا کلیدهای اتوماتیک اصلی مطابق نظر کارفرما انجام می گردد.
  • یادآوری:

 

درصورتیکه الزامات فنی و تکامل تکنولوژیک ایجاب نماید ، شرکت نیرو برق دیبا خود را مجاز و مختار میداند تغییرات لازم را در مشخصات فنی اعلام شده  محصولات خود اعمال نماید.بدیهی است نوآوریها و ابداعات نمی تواند بدون توجیه فنی و علمی کافی و مغایر با استانداردهای مورد قبول جهانی باشد.

 

 

مشخصات فنی تابلوهای 24KV,36KV  کشویی

   

Type

Item

2600

1800

mm

Height

1

1000

900

mm

Width

2

2200

1700

mm

Depth

3

36

24

KV

Rated Voltage

4

70

50

KV

Rated one minute power frequency with stand voltage

5

170

125

KV

Rated impuls with stand voltage (peak)

6

1250

1250

A

Rated current

7

20

20

KA

Rated short time with withstand current (one sec)

8

1250

1250

A

Rated busbar current

9

1250

1250

A

Rated branch current

10

350

350

Kg

Weight per cubicle (app)

11

  • ساختمان سلولها

 

سلولها بصورت پیچ و مهره ای (مدولار) ساخته می شود . بدلیل مدولار بودن ،سلولها از دو طرف قابل توسعه می باشد .

جهت کشوئی نمودن سلولها از سیستم مکانیکی مناسب ، با اینترلاکهای مطمئن به منظور جلوگیری از عملکرد نادرست ، استفاده می شود .در بالای سلولها قلابهای مناسب برای بلند کردن سلولها تعبیه می شود .به منظور خروج گازهای تولید شده و محدود نمودن فشار داخلی سلول به هنگام بروز اتصال کوتاه یا جرقه ، در قسمت بالای محفظه سرکابل دژنکتور دریچه های اطمینان تعبیه می شود .محفظه ها از طریق جدارهای فلزی از همدیگر جدا می شوند تا در صورت وقوع انفجار یا اتصال کوتاه در یک قسمت ، امکان سرایت آتش به قسمتهای دیگر وجود نداشته باشد.

در ساختمان تابلو تمهیداتی اندیشیده شده است که هر یک از تجهیزات بطور مستقل بر روی اسکلت اصلی سلول نصب شوند . اسکلت به نحوی مقاوم ساخته میشود تا در مقابل ضربه های مکانیکی ناشی از قطع و وصل تجهیزات فاقد لرزش بوده  واز ثبات کافی برخوردار باشد .

 در تابلوها چراغ با میکرو سوئیچ یا کلید مخصوص نصب می شود. این محفظه ها در تابلو های فوق الذکر کشوئی وجود دارند:

  • محفظه دژنکتور
  • محفظه لوازم اندازهگیری و حفاظت
  • محفظه باس بار
  • محفظه سر کابلها و CT و PT ها .

سکسیونر اتصال زمین در محفظه سرکابل قراردارد و مکانیزم آن بصورت دستی می باشد.

عمل این سکسیونر دستی بوده و در عین حال به عنوان option  میتواند از طریق مکانیسمهای مستقل از اپراتور انجام شود.

  • اینترلاکها

 

برای تضمین صحت عملکرد سیستم و ایمنی کامل اپراتورها ، از اینترلاکها به شرح زیر استفاده میشود .

  • قطع و وصل دژنکتور فقط درصورتی امکانپذیرخواهد بود که ارابه آن بطور کامل در داخل تابلو و در جای خود قرار گرفته و اتصال الکتریکی بین سوکتهای نر و ماده کامل شده باشد.
  • درصورت وصل بود دژنکتور ، خارج نمودن ارابه مقدور نخواهد بود .همچنین شرط دیگر امکان بیرون آمدن ارابه ، جداسازی سوکت اتصالا ت قسمت متحرک از قسمت ثابت میباشند.
  • اتصال سرکابل به زمین از طریق سکسیونر زمین تنها در حالت خروج کامل ارابه از داخل سلول امکان پذیر خواهد بود.
  • در وضعیت تست ،مدار قدرت و مدار کنترل وصل خواهد بود.
  • درب محفظه سکسیونر زمین CT و PT ها دارای اینترلاک مکانیکی با وضعیت سکسیونر زمین می باشد و تنها به شرط وصل بوده سکسیونر زمین ، باز شدن درب ممکن خواهد بود.همچنین قطع مجدد سکسیونر زمین نیز منوط به بسته شدن درب خواهد بود.
  • سایر اینترلاکهای الکتریکی بین یک دژنکتورو با دژنکتورهای دیگر و یا با تجهیزات بیرون از تابلوMV،مثل رله های بوخ هلتس و ترمال ترانسها و یا کلیدهای اتوماتیک اصلی مطابق نظر کارفرما انجام می گردد.
  • یادآوری:

 

درصورتیکه الزامات فنی و تکامل تکنولوژیک ایجاب نماید ، شرکت نیرو برق دیبا خود را مجاز و مختار میداند تغییرات لازم را در مشخصات فنی اعلام شده  محصولات خود اعمال نماید.بدیهی است نوآوریها و ابداعات نمی تواند بدون توجیه فنی و علمی کافی و مغایر با استانداردهای مورد قبول جهانی باشد.

 

 

 

رنگ آمیزی تابلو ها

 

در حال حاضر نوع معمول رنگ مورد استفاده شرکت نیرو برق دیبا ،الکتروستاتیک پودری می باشد. مطابق آخرین نرمهای این شرکت ، فام رنگ مورد استفاده RAL7032 می باشد.

ضخامت رنگ بر روی قطعات بطور معمول 80 میکرون می باشد.

امکان استفاده از رنگهای صنعتی اپوکسی برای مناطق خیلی مرطوب و گرم وجود دارد.

فرآیند رنگ آمیزی بدین قرار است که:

  • اسکلت فلزی و قطعات جانبی تابلوها پوسته کاری و زنگ زدائی می شود.
  • سپس از طریق غوطه ورسازی در وان ،چربیگیری می شوند.غلظت مواد چربیگیری عموماً 4 تا 8 درصد (معمولا” 5 درصد ) حجم کل وان و درجه حرارت محلول حدود 85 درجه سانتیگراد می باشد.

زمان چربیگیری  حدود 5 تا 15 دقیقه  می باشد. برای شستشوی بهتر قطعات در داخل وان چربی گیر، آب وان از طریق ورود هوای تحت فشار به داخل وا به حرکت و گردش واداشته می شود.

  • پس از چربیگیری ،قطعات با آب گرم و به خوبی شسته شده و جهت جلوگیری از زنگ زدگی بلافاصله به وان فسفاته هدایت می شوند.
  • عمل فسفاته کردن نیز از طریق غوطه ور سازی انجام می شود.غلظت مواد فسفاته عموما” 3 تا 5 درصدی (معمولا”3 درصد ) حجم کل وان می باشد دمای محلول فسفاته 50 تا 60 درجه سانتیگراد است .زمان فسفاته5 تا 10دقیقه می باشد.قشر نازک فسفاته سطح فلز ، درعین افزایش چسبندگی سطح فلز ،از زنگ زدن آن تا شروع مرحله رنگ آمیزی جلوگیری می نماید.
  • پس از فسفاته کردن ، قطعات با آب ولرم شستشو داده شده و سپس خشک می گردند و در محفظه رنگ به روش الکترواستاتیک پودری رنگ آمیزی میگردند سپس جهت پخت به داخل کوره هدایت می شوند.
  • قطعات 15 دقیقه پس از رسیدن دمای کوره به 185 تا 200(معمولا”200درجه سانتیگراد ) سانتیگراد در کوره قرارداشته و سپس منبع گرمایش کوره خاموش شده اما هنوز هواکش آن کار خواهد کرد تا قطعات به تدریج سرد شوند . واز پیدایش تنشهای احتمالی ناشی از سرد شدن سریع قطعات جلوگیری گردد.
  • درب کوره پس از گذشت مدتی از خاموش شدن مشعل به تدیج باز می شود.
  • کیفیت رنگ و مواد چربیگیر وفسفاته و کیفیت قطعات رنگ شده بطور مداوم تحت کنترل می باشد
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا